keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Tittamari Marttinen: Nainen joka söi napoleonin - Arjen ilojen ylistys


Tällä kertaa kirjoitan tätä postausta kirjaston koneella, koska kotikoneellamme ei tällä hetkellä pääse nettiin. Bloggaajan epäonnen päiviä  nämä tällaiset! Mutta tulipa samalla käytyä lempikahvilassani, joten mikäpä tässä. Sehän itse asiassa sopi tämän blogattavan kirjan henkeenkin! :) Laitan kuvan kirjasta tänne joskus myöhemmin, kunhan saamme hankittua kotikoneelle uuden reitittimen tai jotain...

Tämä kirja sopii Helmet-lukuhaasteen 2017 kohtaan 4: Kirja lisää hyvinvointiasi. Jo pitkään olen itse ollut huonossa hapessa luultavasti kilpirauhasen vajaatoiminnan takia, johon olen saanut lääkityksen vasta muutama viikko sitten. Eli en ole vielä piristynyt, se kun kuulemma ottaa aikansa. Kaiken väsymyksen keskellä tämän kirjan lukeminen kuitenkin virkisti mieltä, ilahdutti ja toi tuulahduksen kevättä, kesää ja auringonpaistetta elämääni.

Kirjassa Tittamari Marttinen kuvailee elämän pieniä ja suuria iloja nautinnollisesti. Jokapäiväisestä elämästä kyllä löytyy paljonkin niitä pieniä iloja, kun vain osaa nähdä ja pysähtyä niistä nauttimaan. Marttinen kuvaa kahvilaelämää, kiireettömiä aamupäiviä, päiväunia, lahjojen antamista, tuliaisten ostamista ulkomailta, naurunpuuskia ja hepulikohtauksia, sitä ylellisyyttä kun ei ole mitään tekemistä, keskusteluja taksikuskien kanssa, muuttokahveja, lasten keksimiä tarinoita, ensilunta ja monen monta muuta isoa ja pientä nautintoa.

Kaikki tämä saa lukijan hyvälle tuulelle. Marttinen osaa kertoa ja kuvata toisaalta kauniisti ja toisaalta hauskasti. Hänelle ja hänen tuntemilleen tai tietämilleen ihmisille onkin sattunut yhtä ja toista uskomattoman hassua, hauskaa, iloista ja myös kaunista tapausta, joissa riittää kertomista.

Marttinen kertoo lisäksi monenlaista omasta kirjailijan elämästään, joten siitäkin aiheesta kiinnostuneille tällä kirjalla on annettavaa.

Jaoin jo yhtenä päivänä Instagramissa yhden tunnelmapalan kirjasta ja taidanpa jakaa sen tässäkin. Minusta se oli niin kaunis ja ihanan kesäinen:

Aamukahdeksalta on jo helle, ja kallioilla istuu muutama merelletähystäjä ajatuksissaan, yksin. Edellisen illan nauravat piknik-seurueet ovat poissa.
  Uimari pulahtaa veteen, ohi lipuu kajakki ja soutuvene. Sorsat keinuvat aallokon mukana mereltä rantaan. Kohta ihmiset tulevat taas uimarenkaineen, huopineen, kirjoineen, jäätelöineen ja eväineen, hälisevänä joukkona. Hiekkaa ja muurahaisia vaatteissa ja hiuksissa.
  Mutta tämä hetki on melkein äänetön. Kaupungin keskellä metsä tuoksuu. Merta ei kyllästy katselemaan.

 Helmet-lukuhaaste 2017:
4. Kirja lisää hyvinvointiasi

Kirjapaja 2015, 189 sivua

P. S. Tänään 2.3. eli seuraavana päivänä kotonakin taas pääsee nettiin ja sain lisättyä kuvan tänne :) Kuva on otettu kivassa seinäjokelaisessa Sininen Paprika -ravintolassa samana päivänä, jona ostin tämän kirjan.

2 kommenttia:

 1. Olen miettinyt useamman kerran että tämä ehkä täytyisi lukea. Kiitos vinkistä, täytyy laittaa lukulistalle! :)

  Hyvää viikonloppua ja hyviä lukuhetkiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että sait lukuvinkin tästä. Kyllä ehdottomasti kannattaa lukea! Hyvää viikonloppua ja hyviä lukuhetkiä sullekin! <3

   Poista